Neobični poslovi

U ovoj našoj posrnuloj ekonomiji gdje je valjda 70% poslova vezano za turizam i ugostiteljstvo, ili se nama koji pratimo Mojposao i druge stranice za traženje poslova tako čini, vrlo zabavno i pomalo nestvarno čine se poslovi koji zvuče kao da ih ne netko upravo sada izmislio. Takvih poslova ima po cijelom svijetu, ali nekako mi se čini da su ipak malo češći u Americi.

index

Kod nas je, recimo, jedan takav neobičan posao postao senzacija te se danima provlačila ta tema na portalima i društvenim mrežama. Riječ je bila o poslu spavača, sjećate se toga?

Što se tiče ostalih poslova, zaista ih ima nepretek. Svi smo čuli za kušače vina, ali i za kušaće hrane za pse ili pak vode. Relativno slično tome je posao isprobavanja udobnosti namještaja ili isprobavanje tobogana. Naša opsjednutost s psima otišla je toliko daleko da danas imate i psihologe za pse.

Dosadi i gubljenju vremena prilikom čekanja u redu u SAD-u više nije problem. Jednostavno platite nekome da stoji umjesto vas!

Biti u trendu danas znači novac, novac, novac! i to posebice ako prvi nanjušite the next big thing. Ako imate nos za to, možete raditi kao cool hunter, iliti lovac na trendove.

Zanimljivo je kako velika većina takvih neobičnih poslova u biti je vrlo dobro do odlično plaćena. Bit će zbog manjka konkurencije na tržištu rada:)

I lista takvih poslova se nastavlja unedogled…

Više pročitajte ovdje.

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s