Kćeri i liberalniji stav

Jasno je da majke i očevi utječu na svoju djecu, ovisno o odnosu, to može potrajati i cijeli život, a utjecaj se očituje u svim aspektima života. Svaki odnos je uzajaman, odnosno utjecaji idu i s jedne i s druge strane, doduše, možda ne u jednakoj mjeri cijelo vrijeme.  Kada se radi o odnosu roditelji-djeca, kažu da su očevi posebno osjetljivi na svoje kćeri. Bilo to tako ili ne, ipak, jedno istraživanje je pokazalo kako očevi koji imaju kćeri imaju tendenciju biti liberalnijima.

tata-i-kcer625Shutter

Konkretno, radi se o istraživanju znanstvenice s Yalea, Ebonye Washington, kojeg je objavila u The American Economic Review, a teza se tiče pitanja da li će kongresmeni koji imaju kćeri glasati za iste prijedloge kao i njihovi kolege koji imaju sinove.

Zaključila je da očevi koji imaju kćeri razviju osjetljivost na ženska pitanja (postanu pro feministi:), posebice kada je riječ o pravima koja se tiču pobačaja i općenito, tijela žena.

U biti ne radi se o ničemu iznenađujućem, već samo o nečemu o čemu se nije toliko pričalo niti raspravljalo u literaturi, a to je da, naravno, privatni život političara uvelike utječe na to za što i kako će glasati i za što će se zalagati.

Ipak, i političari su ljudi 🙂

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s